Mode

Baby Model

Nj? kompani britanike mode hulumton n? Tiran? duke p?rzgjedhur nj? vajz? t? vog?l shqiptare si modele. Jusra Cibaku dhe kontrata me Marks & Spencer. Marr?veshja q? nisi on line dhe p?rfundon k?t? muaj, n? Lond?r
Duket se pak r?nd?si ka pse marka e veshjeve Marks & Spencer nuk ka nj? filial t? vetin n? Tiran?. Aq m? pak pse veshje firmosur prej firm?s angleze mund t? gjenden vet?m rast?sisht, e shpesh sjell? piratisht, n?p?r dyqanet shqiptare. N? rast se b?het fjal? p?r veshjet p?r f?mij?, pavar?sisht k?saj, reklama e mark?s s? njohur do t? ket? edhe nj? cop?z pasaporte shqiptare. Dit?t e fundit t? majit kompania britanike Talents Modelling Management, duke shfryt?zuar burimet e veta, ka "peshkuar" nj? vog?lushe shqiptare, duke i ofruar nj? marr?vershje bashk?punimi. Jusra Cibaku, vet?m gjasht? vje?e e gjys?m, ka fituar nj? pun? q? shum? t? ngjashme t? saj, modele prej v?rteti, do ta kishin zili. Talents Modelling Management i ka dh?n?, nd?r t? tjera, statusin "Superstar" n? ?ebsitin e vet f?mij?s shqiptare duke e l?n? nj? em?r n? fuqi si modele dhe t? hapur p?r oferta pune, nd?rsa Marks & Spencer i ka besuar veshjet.


Th?n? ndryshe, edhe pse Tirana nuk ka asnj? lloj lidhjeje me pasarelat dhe mod?n e lart?, me tendencat dhe emrat e m?dhenj q? i japin drejtim veshjeve sezonale dhe jo vet?m, ?sht? nj? objekt i mir? studimi p?r t? gjetur modele. Qofshin vog?lushe si Jusra 6 vje?are, apo zonjusha q? e k?rkojn? vet? nj? agjenci menaxhimi fatsjell?s. Ndaj pik?risht n? koh?n kur gjithnj? e m? shpesh n? faqet e shtypit flitet p?r vajza shqiptare q? po fitojn? fam? n? pasarelat e bot?s, list?s i shtohet edhe nj? em?r tjet?r, nj? vajz? e vog?l e zbuluar nga nj? kompani menaxhimi i e huaj, e cila shum? shpejt ka fituar kontrat?n e par? t? pun?s.


Talents Modelling Management i ka shkruar e para mamas? s? Jusr?s. Kontakti ?sht? lidhur fillimisht vet?m me rrug? elektronike dhe pas prezantimit t? par? ? Talents Modelling Management ?sht? agjensi mode, lidere n? llojin e saj dhe n? fush?n e saj t? veprimit p?rfshihet televizioni, filmi, fotografia etj., - ka k?rkuar foto profesionale t? Jusr?s. Mbase jo nj? Model Book mir?filli ? b?het fjal? vet?m p?r nj? f?mij? - por nj? set serioz fotosh, i cili m? pas do t?i n?nshtrohej nj? paneli p?rzgjedh?s p?r t? p?rcaktuar fituesin, p?rfitimet e t? cilit n? fillim ende nuk diheshin.


"Urime Jusra! Paneli yn? komb?tar p?rzgjedh?s ka vendosur t? p?rfshij? Jusr?n n? kategorin? e talenteve". Letra elektronike nis k?shtu. Ngjan me ato mesazhet mashtruese q? njoftojn? p?r fitime llotarish e shuma marramend?se parash p?r t? cilat ekspert?t paralajm?rojn? kujdes, por n? k?t? rast, lajmi ?sht? i v?rtet?. Shum? i leht? p?r t'u verifikuar. Kompania Talents Modelling Management, me seli n? Lond?r ?sht? leht?sisht e identifikueshme, ashtu si edhe v?rtet?sia e saj. "Ne marrim ?do dit? telefonata nga klient?t tan?, t? cil?t pyesin p?r njer?z t? rinj t? talentuar, t? t? gjitha moshave dhe stileve, nga bizneset lokale deri tek korporatat e m?dha me em?r".


Pra kompania angleze po b?nte pun?n e saj. I kishte hyr? k?rkimeve p?r t? gjetur fytyra t? reja, t? cilat ua ofron m? pas klient?ve t? vet, firma t? njohura, n? rastin konkret Marks & Spencer. K?saj here n? list? ishte edhe Jusra, e cila duhet th?n? q? k?t? nuk e ka pun?n e saj t? par? si modele e vog?l. E shoq?ruar gjithnj? nga e ?ma, Marsida, ajo merr pjes? n? jav?n e mod?s p?r f?mij?, "Hapa n? pasarel?" q? organizohet dy her? n? vit nga qendra kulturore "Moda n? fokus". Ajo ka sfiluar p?r disa stilist? n? Tiran?. Vet?m se n? k?t? rast, kontrata nuk parashikonte vet?m nj? sfilat? dhe kaq. Kompania angleze ?sht? p?rfaq?suese e Jusr?s p?r tre vitet e ardhshme.Vajza ?sht? futur n? kategorin? e modeleve "Superstar" dhe reklamohet si e till? p?r ?do prezantim, qoft? mode, televiziv etj. U vendos k?shtu pasi p?rfaq?sues t? Talents Modelling Management erdh?n n? Tiran? dhe b?n? nj? prov? dhe audicion me vog?luesh?n shqiptare. E meq? nuk e pat?n t? v?shtir? t? merreshin vesh drejtp?rdrejt me t?, t? dyja pal?t firmos?n. Tani t? dh?nat dhe fotot e Jusr?s, klipe t? saj dhe ?do gj? q? ka lidhje apo nevojitet p?r firma t? interesuara q? k?rkojn? imazhe, gjenden n? faqen on line t? kompanis? angleze. N? dyert e s? cil?s nuk vonuan t? trokasin klient?t e par? q? donin nj? t? till?.


"Marks & Spencer" p?rgatitet p?r prezantimin e veshjeve p?r f?mij? dhe nd?r emrat me t? cil?t ka kontraktuar ?sht? edhe Jusra Cibaku. Kontrata origjinale bashk? me pasaport?n e Jusr?s dhe n?n?s s? saj aktualisht ndodhen n? Ambasad?n Britanike ku po aplikojn? p?r viz?. Aty shkruhen detajet, p?rfshir? edhe pages?n, e cila si pun? e par? e Jusr?s parashikohet t? jet? 3200 paund. Si? shpjegon Marsida, pjes? e kontrat?s ?sht? edhe kushti q? nj?ri prind duhet t? shoq?roj? f?mij?n, nd?rsa parat? si fillim i shkojn? n? total agjencis? menaxhuese ? Talents Modelling Management ? p?r t?u ndar? m? pas: 1200 n? llogari t? Jusr?s dhe pjesa tjet?r p?r agjencis? q? ka siguruar kontart?n. Modelja e vog?l p?rfiton edhe veshjet q? reklamon p?r firm?n, por jo fotot ama. Ato jan? ekskluzivitet i Marks & Spencer, e cila sigurisht q? do t?i p?rdor? p?r fushat?n e saj publicitare. Kjo pjes? e fundit - realizimi i setit fotografik ? pritet t? p?rfundoj? k?t? muaj, pasi Jusra dhe n?na e saj t? marrin vizat dhe t? udh?tojn? drejt Londr?s.


Pun? t? ngjashme pritet t? ket? edhe t? tjera n? tre vitet n? vijim, periudh? kur Jusra ?sht? n? menaxhim nga Talents Modelling Management. Ajo do t? realizoj? edhe sete t? tjera fotosh, jo domosdoshm?risht n? Lond?r dhe mbase jo vet?m p?r veshje dhe fushata publicitare. Mund ta duan p?r p?r reklama televizive, evente kinematografike apo fusha t? tjera q? mbulon menaxheri i saj i madh. Fotot e Jusr?s ndonj?her? mund t? shfaqen edhe n? Tiran?, n?se Marks & Spencer, apo ndonj? firm? tjet?r q? do t? p?rzgjedh? fytyr?n e saj si imazh, vendos t? eksploroj? k?tej jo vet?m p?r t? gjetur modele, por edhe treg shitjeje. Sido q? t? jet?, interesin e ka t? garantuar.

Te tjera..

Karikatura

Nga Kleket