Muzike

T? k?rcesh p?r jet

?This time for life? ndodh n? Dh?rmi, n? Lollipop at the Beach Club. Dixhei dhe artist? t? famsh?m luajn? falas, p?r nj? kauz? t? r?nd?sishme si lufta kund?r HIV-AIDS. Fillon m? 1 gusht dhe bileta ?sht? vet?m 500 lek?.
Kan? kaluar pak muaj q? kur nj? djalosh 20 vje?ar, studenti Avni Haruni, erdhi n? zyrat e radios NRG dhe foli me drejtorin e p?rgjithsh?m Gjergji Sk?ndaj, p?r nj? ide q? i kishte lindur. ?Pse nuk organizoni nj? event n? kuadrin e organizat?s ?Dance for life?, q? ndihmon t? prekurit nga HIV-AIDS? Besoj se do t? keni reagim shum? pozitiv mes t? rinjve?. Sot kjo ide ?sht? gati p?r t?u b?r? realitet, dhe Gjergji pohon se merita e shtys?s s? par? i takon pik?risht studentit Haruni. Por padyshim q? p?r t? kaluar nga nj? fjali dashamir?se, tek nj? ngjarje muzikore e sociale q? zgjat pes? dit? rresht, ?sht? dashur nj? pun? e madhe dhe tashm? p?rgatitjet jan? af?r fundit. Radio NRG ja ka dal? edhe nj? her? q? ashtu si ?do ver?, t? t?rheq? v?mendjen e publikut rinor me nj? ngjarje q? nuk mund t? ndodhte kund tjet?r, ve?se nj? lokalitetin e super-preferuar turistik t? vendit, Dh?rmi, dhe n? mjedisin m? modern e josh?s t? clubbing-ut shqiptar, Lollipop at the Beach Club. At?her?, p?r ?far? b?het fjal??


?sht? e thjesht?. Nga dat? 1 deri n? 5 gusht, ?do mbr?mje n? Lollipop at the Beach Club do t? performojn? emra e grupe t? huaja nga m? t? njohurit e muzik?s, dixhei e k?ng?tar? q? kan? l?n? dhe vazhdojn? t? l?n? gjurm? me pun?n e tyre artistike. Qoft? edhe kaq informacion do ta mjaftonte p?r t? t?rhequr interesin e pushuesve t? rinj, t? cil?t tashm? i presin ngjarje t? tilla. Por ka edhe m?. Artist?t q? do t? popullojn? pes? mbr?mjet e para t? gushtit Lollipopin e Dh?rmiut, nuk do t? luajn? p?r para, por falas. Sepse eventi shqiptar ?This time for life? i NRG Radios, i ?sht? bashkuar p?rpjekjeve t? organizat?s bot?rore ?Dance for life?, (dance4life.com) e pranishme n? 25 vende t? bot?s, e cila i ?sht? kushtuar jo thjesht informimit t? t? rinjve p?r rreziqet e HIV-AIDS dhe mbrojtjen ndaj k?saj s?mundjeje, por edhe dh?nies s? nj? shansi tjet?r n? jet?, frym?zimit t? tyre p?r t? ndihmuar edhe t? tjer?t. Nuk duhet harruar se n? bot?n e sotme, ekziston nj? brez i t?r? t? rinjsh q? nuk e kan? njohur realitetin pa s?mundjen e frikshme. Dhe ata sot jo vet?m mund t? informohen, por mbi t? gjitha t? binden se mund ta g?zojn? jet?n p?rmes muzik?s, k?rcimit, k?ng?s, leximit dhe loj?s, gjithmon? me p?rgjegj?sin? e sjelljes s? sh?ndetshme p?r veten dhe t? tjer?t.


K?shtu, eventet e ?Dance for life? informojn? dhe arg?tojn?. Por b?jn? edhe shum? m? tep?r. Ato mbledhin fonde q?, p?rmes procedurave transparente, shkojn? n? ndihm? t? t? prekurve nga ?s?mundja e shekullit?, e cila n? fakt ng?rthen edhe harkun e shekullit t? ri, sidomos n? vendet e varfra afrikane. Dhe NRG Radio, Lollipop dhe mb?shtet?sit e partner?t e shumt? t? k?saj sip?rmarrjeje, nuk kan? ngurruar t?i bashkohen k?saj p?rpjekjeje. Partner?t mediatik? q? me k?naq?si i jan? bashkuar iniciativ?s, jan?: Televizioni Klan, ABC News, gazeta ?Koha jon??, revista Klan, Albanian Daily News, radio Klan, radio ?Dukagjini? i Kosov?s, televizioni Klan Kosova, TV Alsat i Maqedonis? dhe Dj Mag. Nga ana tjet?r, mb?shtetja e ambasad?s holandeze n? Tiran? p?r organizimin e k?saj maratone pes? ditore, ka qen? shum? e r?nd?sishme.


Na thoni emrat, mund t? k?rkojn? me t? drejt? t? rinjt?. Epo nd?r 11 dixhejt dhe grupet e huaja q? vijn? t? performojn? falas p?r eventin ?This time for life?, mund t? p?rmenden emra t? famsh?m si holandezi dj Roog, pjes? e dyshes gjithaq t? njohur ?Heart Soul?, q? do zot?roj? sken?n mbremj?n e par?, at? t? 1 gushtit; grupe legjendare si Snap, q? mban dat?n 4 gusht (e kush nuk i mban mend tingujt e ?I?ve got the power??), apo themeluesi i muzik?s House, Quentin Harris, q? do t? performoj? m? 5 gusht etj. Nuk duhet harruar se p?r t? mb?shtetur k?t? kauz?, k?ta artist? l?n? nj? axhend? t? ngjeshur e fitimprur?se verore dhe vijn? n? Lollipop at the Beach Club. Dhe p?r k?t?, kan? treguar mir?kuptim edhe agjencit? e tyre, nd?r to emra t? spikatur si Extended Music, Ace Agency, Purple Music, House United, Bosforous Underground apo MN2S.


Por nuk mund t? mungonin n? k?t? ngjarje edhe artist? shqiptar?, q? e kan? garantuar tashm? me pun?n e tyre, vendin mes t? t? mir?ve, si Andy Gram i Grama Rec, labeli i par? shqiptar, apo dj Tatoo q? ?do ver? tund Velipoj?n dhe plazhe t? tjera me muzik?n e tij.


Tani vijm? tek struktura e organizimit t? k?tij eventi. P?r t? cil?n, edhe ?mimi i bilet?s p?r ?do nat? ?sht? dometh?n?s: Vet?m pes?qind lek?. ?Megjith? kapaciteti i Lollipop at the Beach Club ?sht? m? i madh, ne kemi llogaritur maksimumi nj?mij? bileta ?do nat?, ose nj? total prej pes?mij? biletash p?r gjith? eventin?, thot? Gjergji Sk?ndaj. Shitja e tyre fillon pas dat?s 18 korrik, qoft? n? Dh?rmi apo pran? Lollipop Club n? Tiran?. P?r k?do q? k?rkon m? shum? t? dh?na, mjaft t? klikoj? thistime4life.com.


Aktiviteti muzikor fillon ?do mbr?mje n? or?n 23.00, por ky do t? jet? vet?m kulmi i nj? ngjarjeje q? ka filluar q? paradite. K?shtu, n? plazhin Lollipop gjat? paraditeve do t? ket? gara me beach volley apo konkurse edukative t? organizuara nga Vitalis e Farma Net, me pyetje mbi HIV-AIDS, seksin etj. Sigurisht q? pjes?marr?sve n? k?to arg?time do t?u duhet ta marrin seriozisht, sepse fituesit do t? p?rfitojn? bileta falas p?r n? mbr?mje.


?Pasi t? mbulohen shpenzimet, pjesa tjet?r e t? ardhurave do t?i shkoj? organizat?s ?Dance for Life?, p?rmes procedurave transparente e t? verifikuara?, thot? Gjergji Sk?ndaj. Ai ngul k?mb? t? pohoj? se puna promotore e kauzave sociale ku NRG angazhohet n? m?nyr? t? vazhdueshme, nuk do t? kishte rezultat pa mb?shtetjen e partner?ve gjithaq t? p?rkushtuar dhe dashamir?s. Fjala vjen, pa Lollipopin, k?t? gjigand t? llojit t? vet n? Shqip?ri q? v? n? dispozicion t? gjitha strukturat e tij p?r t? garantuar mbar?vajtjen e aktivitetit; pa kompanin? Austrian Airlines, q? siguroi me zem?rgjer?si shpenzimet e udh?timit ajror t? artist?ve t? huaj, apo Citroen Albania q? mbuloi transportin tok?sor t? tyre; pa Alpet-in q? prenotoi nj?mij? bileta; pa Kube Studio, q? me materialet promovuese, logon etj, i dha fytyr?n k?tij festivali, apo pa mb?shtetjen e Red Bull-it e t? tjer?. ?Kur b?hemi kaq shum? miq bashk?, at?her? t? gjith? mund t? k?rcejm? p?r jet?n?, thot? Gjergji Sk?ndaj.

Te tjera..

Karikatura

Nga Kleket